Regisseur over je eigen leven - Milan Somers
milan somers, hypnose, public speaker, personal coaching, coaching in de sport, trainer, nlp
15584
post-template-default,single,single-post,postid-15584,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.3.9,woocommerce-no-js,yith-ctpw,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Regisseur over je eigen leven

Regisseur over je eigen leven

Op 27 januari 2015 geef ik een lezing in De Oude Rechtbank van Eindhoven. De titel van de lezing heet “Regisseur over je eigen leven.” Tijdens de lezing neem ik je mee in de overeenkomsten tussen een filmregisseur, die middels beeld een verhaal vertelt en creëert, en hoe jij je eigen verhaal in je leven regisseert.

In de voorbereiding op deze lezing heb ik vandaag een interview met een regisseur gehad. Hoe denkt en handelt een regisseur? Wat is het verschil tussen een goede en slechte regisseur? En, hoe kun je principes die een regisseur hanteert gebruiken om je eigen verhaal van je leven in te richten? De antwoorden geef ik in mijn lezing op 27 januari 2015 en ga ik je nu natuurlijk nog niet vertellen. Wel licht ik al een klein puntje van de sluier op.

Wanneer een regisseur start met het produceren van een film, heeft hij een duidelijk gevoel en dieperliggend weten welk verhaal hij wil overbrengen. Tijdens het maken van de film verliest de regisseur op geen enkel moment de boodschap uit het oog. Het is zijn kompas die richting geeft aan het concretiseren van zijn boodschap. Een vraag waar een regisseur geregeld mee bezig is, is hoe hij een gevoel omzet naar beeld zodat de kijker middels het beeld een connectie maakt met de boodschap en bijbehorend gevoel.

Wellicht is dit interessant om te vertalen naar je eigen leven. Stel je eens voor dat je regisseur bent van je eigen film in je leven:

  • Welk verhaal ben jij momenteel aan het vertellen? En, is dit het verhaal wat je wilt vertellen?
  • Welke boodschap ben je momenteel in je film aan het verkondigen? En, is dit de boodschap die je wilt verkondigen?
  • Heb je contact met jouw kompas? Zo nee, hoe kun je hier contact mee krijgen? Zo ja, hoe kun je de kwaliteit van het contact verbeteren?
  • Welke scènes maak jij momenteel in je film als uitdrukking van de boodschap? En, zijn dit de scènes die je wilt maken?

Ik nodig je uit om eens te stoeien met deze vragen om bewustwording te krijgen over je eigen levensverhaal.

 

Het mooie van een regisseur is dat hij altijd kan bijsturen!